Fysiotherapie Zuidplas


Behandeling

In de praktijk wordt gewerkt volgens de richtlijnen fysiotherapie/manuele therapie van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).
Alle medewerkers staan in het kwaliteitsregister van het KNGF en zijn BIG geregistreerd. Wij werken met behandelprotocollen.

Wij bespreken alle behandelingen en de eventuele kosten voordat we starten met de behandeling, zo komt u niet voor verassingen te staan.

Algemene Fysiotherapie

Wanneer u lichamelijke klachten ervaart aan het bewegingsapparaat kan een fysiotherapeut u adviseren, begeleiden en behandelen.

De therapie bestaat uit behandelingen aan de behandelbank en uit oefentherapie. Fysiotherapie kan toegepast worden bij blessures van spieren, pezen, banden en gewrichten, gevolgen van functiestoornissen aan het zenuwstelsel, bloedvaten, longen, hart en huid, maar kan ook ter preventie zijn van een klacht.

(Sport) Revalidatie

Na een ingrijpende gebeurtenis zoals een ongeval, operatie of sportblessure bent u vaak nog angstig om te bewegen.

Dit maakt u onzeker en afhankelijk. Door middel van een persoonlijk behandelplan en geprotocolleerd werk geven wij u zekerheid in uw herstel en resultaat.

Bekkenfysiotherapie

Mannen, kinderen en vrouwen (ook zwangere vrouwen) met klachten zoals pijn in en rondom het bekken, de bekkenbodem, de lage rug, ongewild urineverlies, ontlastingsverlies, verzakkingen en behandeling voor en na operaties in het bekkengebied kunnen goed behandeld worden met bekkenfysiotherapie.

Vanaf januari 2011 wordt bekkenfysiotherapie voor urineverlies vergoed uit de basisverzekering (9 keer).

Lymfe / Oedeemtherapie

De oedeemfysiotherapeut behandelt patiënten die last hebben van (lymf)oedeem, een abnormale ophoping van vocht in het lichaam.

Klachten in de vorm van zwelling aan armen en/of benen, gezicht of romp, die ontstaan na een operatie waarbij lymfeklieren zijn verwijderd, bijvoorbeeld door borstamputaties of operaties van blaas, prostaat en baarmoeder waarbij lymfeklieren zijn betrokken zijn goed te verhelpen met lymfe/oedeemtherapie.

Met een gerichte massagetechniek, waarbij het vocht beter wordt afgevoerd, kunnen uw klachten al afnemen. De bewegingsvrijheid neemt toe en pijn neemt af.
Ook zwelling van de benen na een knie- of heupoperatie kan effectief worden behandeld.

Manueeltherapie

Wanneer u een gewricht slecht kunt bewegen, of pijn ervaart tijdens het bewegen, kan manuele therapie een oplossing zijn. De manueel therapeut kan aan de hand van een manipulatie (versnelde beweging) een geblokkeerd of stijf gewricht weer goed laten functioneren.

De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar; de bewegingsvrijheid van het gewricht neemt toe, (uitstralende) pijn neemt af. Enkele voorbeelden van klachten waarbij manuele therapie een uitkomst kan bieden:

  • Hoofd- en nekpijn in combinatie met een blokkade van de wervelkolom.
  • Nek- en schouderklachten met uitstralende pijn naar de armen.
  • Rugklachten (hoog en laag).

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding fysiotherapie een opleiding manueel therapie gevolgd heeft. Er is daarmee extra kennis opgedaan over de bewegingsmogelijkheden van het lichaam. Door deze specialisatie is een manueel therapeut uiterst bekwaam de oorzaak van de klacht vast te stellen en te behandelen.

Oncologische fysiotherapie

Verminderde fysieke gesteldheid, verminderde spierkracht en verminderde bewegelijkheid ten gevolge van kanker of de behandeling ervan kunnen een indicatie zijn voor fysiotherapie.

Fysiotherapie in de vorm van oefentherapie kan een zeer positieve invloed hebben op de vermoeidheid, pijn en de belastbaarheid van het lichaam.
Voor elke fase tijdens de behandeling van kanker waar u in zit kunnen wij een individueel trainingsprogramma opstellen.

Medische fitness

Medische fitness is een actieve therapie gericht op functieherstel van het bewegingsapparaat.
Als u bijvoorbeeld gewrichtsklachten heeft, een operatie heeft ondergaan en u wilt of kunt geen gebruik maken van het "normale" sportaanbod, bent u bij ons aan het juiste adres.
De oefeningen zijn gericht op mobiliseren, spier strekken en stabiliseren.

Beweegprogramma’s

Een vorm van medische trainingstherapie, in groepsverband met patiënten met dezelfde aandoening, is het beweegprogramma. Het doel is om u te ondersteunen bij het weer in beweging komen, ondanks uw eventueel aanwezige beperkingen of handicaps.
U leert verantwoord bewegen onder begeleiding van een fysiotherapeut, zodat u daarna zelfstandig de conditie op peil kunt houden.

Wat kunnen uw trainingsdoelen zijn?

  • Conditie verbetering (u wilt langere afstanden kunnen lopen, of vaker die trap op- en af kunnen).
  • Spierfunctieverbetering: verbeteren van kracht, uithoudingsvermogen en coördinatie.
  • Mobiliteit (= verbetering van de bewegingsuitslag/lenigheid), gewichtsverlies, houdingscorrectie.
  • Toename belastbaarheid van het weefsel, het verbeteren van stoornissen en beperkingen d.m.v. adviezen en gerichte oefeningen.

Meestal is er sprake van een combinatie van de genoemde doelen.

Openingstijden

Maandag 08.00 - 19.00
Dinsdag 08.00 - 21.00
Woensdag 08.00 - 19.00
Donderdag 08.00 - 20.00
Vrijdag 08.00 - 19.00
Zaterdag 09.00 - 12.30

Nieuws:

Een moment hier komt de RSS-nieuws-feed...

Testimonials

Behandeling In de praktijk wordt gewerkt volgens de richtlijnen fysiotherapie/manuele therapie van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). Alle medewerkers staan in het kwaliteitsregister van het KNGF en zijn BIG geregistreerd. Wij werken met behandelprotocollen. Algemene Fysiotherapie
Dry needling Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Dry needling gebruikt een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald en er wordt dus geen vloeistof in de spier gebracht. Dry needling
Apparatuur Fysiotherapie Zuidplas maakt gebruik van moderne fitness apparaten. Alle apparaten in onze behandelkamers en onze oefenzaal worden jaarlijks gecontroleerd op veiligheid en resultaat. Apparatuur
Fysio fitness Afhankelijk van uw lichamelijke conditie, belastbaarheid en verdere trainingsdoelstelling stellen we samen met u een trainingsprogramma op. Dit trainingsprogramma is gericht op wat u wilt bereiken, rekening houdend met uw medische voorgeschiedenis. Fitness